September in de tuin

september_magazine

September in de tuin

Terwijl u geniet van een warme nazomer, heeft uw tuin wel wat aandacht nodig. September is een drukke maand op de tuinkalender, en hier leest u hoe u er het beste van maakt.

husqvarnahomepage

September voelt altijd als drukte. Er moet nog veel gezaaid en geplant worden en het is de moeite waard om de boel eens goed op te ruimen voordat de herfstkou en de wind doorbreken. De maand september is ook een dankbare tijd met veel fruit en groenten die klaar zijn voor de oogst en veel bloemen die van een laatste bloeiperiode in de zon genieten. Om optimaal te profiteren van de laatste warme dagen van de zomer, vindt u hier een to-do-lijstje met klusjes voor deze maand.

Minder stress beschermt tegen plagen

Geleidelijk aan de maaihoogte verlagen, draagt bij tot de bescherming van uw gazon tegen plagen. Wanneer te veel lengte van het gras in één keer wordt verwijderd, moet het gras energie uit de wortels halen om te groeien en zo te compenseren voor het verlies. Dit veroorzaakt stress voor het gras, waardoor het zwakker en vatbaarder voor ziekten wordt.

H350-0666
35574577_214568262497125_5594850091711070208_n

Hoe vaak moet ik maaien?

Door uw gazon vaker een kleine maaibeurt te geven, helpt u het gras dik en weelderig te houden.  Dit komt omdat het gras op het maaien van een klein deel van de hoogte reageert door zijscheuten te vormen waardoor meer grassprieten ontstaan. Hoe meer sprieten, hoe dikker uw gazon er uitziet.

Vaak maaien zorgt er ook voor dat het gazon beter voorbereid is op zwaardere weersomstandigheden. Dit komt omdat, wanneer er minder fotosynthetisch oppervlaktegebied in één maaibeurt verloren gaat, het gras de vitale energie kan behouden die het nodig heeft om het herstel van extreem weer te ondersteunen.

Op zoek naar meer tips?

Reacties zijn gesloten.